27 Ağustos 2010 Cuma

Giresun'lu wonderkid

Engin Bekdemir..
Çoğu kişi ismini bile duymamıştır ama bu yetenekli türk daha genç yaşında kariyerine PSV ve Porto gibi takımları ekledi. 

Futbol'a 5 yaşında Belçika'da Beringen'de başlayan Engin Giresun'lu gurbetçi bir ailenin çocuğu.. Henüz 8 yaşındayken oynadığı turnuvada PSV scout larının gözüne girmeyi başararak bu klubün yolunu tutmuş.. Hergün idman için Belçika Hollanda arasındaki yolda mekik dokumuş..

Türk milli takım ekibi beni hayrete düşürecek şekilde bu oyuncuyu U-15 milli takımıyla milli takıma getirmeyi başarmış. Burada bir parantez açacak olursak; Engin'in Belçika değilde Alman pasaportu taşımış olsaydı bunu başarabilirlermiydi.. bence imkansız..

Milli takımlarda çok başarılı maçlar çıkarn Engin şuana kadar çeşitli yaş gruplarında 48 kez milli oldu ve 6 golü bulunuyor..

TFF tam saha dergisine verdiği röportajda Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'den teklif aldığını söyleyen Engin Galatasaray taraftarı.

Geçen sezon başında Porto'ya transfer olan milli futbolcu Porto ve PSV arasında krize yol açıyordu.. 
 

Porto başkanı Nuno Pinto da Costa ise PSV Endhoven ile girdiği çetin mücadele sonrasında Engin'i kadrolarına kattıklarını belirterek, ''Engin, çok genç ve büyük bir yetenek. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'da adını duyuracak ve Porto'ya çok yarar sağlayacak bir oyuncu. Porto olarak ondan çok şey bekliyoruz'' açıklamasını yaparak ne denli önemli bir oyuncu aldıklarını gösterdi.

 


Son olarak Football Manager tutkunları için Engin oyunda potansiyeli en yüksek 10 oyuncudan biri haberiniz olsun..