5 Nisan 2013 Cuma

UEFA TAKIM VE ÜLKE PUANLARI SON DURUM (GÜNCEL:5 NİSAN 2013)

Arkadaşlar daha önce ülke ve takım puanlarıyla ilgili yazılar yazmıştım eski yazılarımı okuyanlar zaten ülke ve takım puanlarının nasıl hesapladığını öğrenmiştir. Okumak isteyenler ise burakofly.blogspot.com üzerinden ve Tribün Dergi eski yazılarımdan okuyabilirler.Gelelim konumuza Şampiyonlar Ligi VE UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçları sona erdi. Peki ülke ve takım puanlarımız da ki son durum ne? Öncelikle ülkemizdeki tüm takımları ilgilendirdiği için işe ülke puanları ile başlayalım..

Ülke Puanları


Görüldüğü gibi bir önceki tabloda 8.600 olan ülke puanı son sonuçların ardından 9.000'e çıkmış durumda. Twitter üzerinden bana en sık sorulan sorulardan biri takımlarımız yenilgi aldıkları zaman puan azalıyor mu? Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Puan kat sayılarının oluşumundaki en büyük faktör toplam puanın toplam takım sayısına bölünmesidir. Yani bir takımla final oynayan diğer takımları ilk turlarda elenen bir ülke, beş takımının tamamı sadece 2. tura kadar çıkmış ve orda elenmiş bir ülkenin gerisinde kalabilir. Yani ülke puanı oluşmasındaki en büyük faktör takımların tamamının başarılı olabilmesidir.

Takım Puanları



Yukarıdaki takım puanları tablosu sadece bu yıl toplanan puanları ve nasıl elde edildiklerini göstermektedir. Son tabloya göre en büyük değişikilk 5. sıradaki Real Madrid'in 2. sıraya yükselmesi. Takımlarımızdan Fenerbahçe bir önceki tabloda 17.7200 olan puanını 19.8000 yükselterek 2 sıra birdin yükselmiş durumda.

Takımlarımızın önümüzdeki yıllarda seri başı sıralamasını belirleyecek genel sıralamadaki durumları ise şöyle;

Galatasaray   :52.160 puan (44.sıra)
Fenerbahçe   :42.160 puan (54.sıra)

Beşiktaş        :34.660 puan (66.sıra)
Trabzonspor :21.160 puan (93.sıra)
Bursaspor     :14.660 puan (121.sıra)

Not:
Bur puanlar takımların son 5 yılda topladığı ve seri başı olmak için değerlendirmeye alınan puanlardır.


Burak OFLUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder